Љајић против превремених пензија посланика

Предлог да посланици могу да иду у пензију са 55 година, уз 15 година стажа и три мандата у парламенту, није добар и надам се да се неће наћи у финалној верзији закона, рекао Расим Љајић.

Министар за рад и социјалну политику Расим Љајић критиковао је идеју да посланици иду у пензију са 55 година, уз 15 година стажа и три мандата у парламенту и изразио очекивање да се те одредбе неће наћи у предлогу новог Закона о скупштини.

"Не могу да верујем. Уместо да реформишемо пензиони фонд и смањујемо број посланика, ради се сасвим супротно. Док Влада ради на томе да се смањи могућност превременог одласка у пензију, овде се предлажу сасвим супротне ствари", рекао је Љајић у интервјуу за "Блиц".

Додао је да би таквим решењима једно занимање било стављено у привилегован положај у односу на остала и да би то повећало корупцију у друштву јер би људи чинили све да дођу до мандата.

Љајић је оценио да би тајкуни опет могли лакше да рачунају на своје људе у Скупштини, које би доводили до тог места, а потом очекивали да им они заузврат чине услуге.

"Чак и да је то стандард у овом тренутку, то је политички лоше јер је парламент ионако на лошем гласу и ово би угрозило његов кредибилитет", рекао је Љајић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво