"Имамо много разлога да будемо поносни на нашу историју"

Председник Србије Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић честитали су грађанима Дан српског јединства, слободе и националне заставе - празник који се по први пут обележава.

Ове године Србија и Република Српска први пут обележавају заједнички празник, Дан српског јединства, слободе и националне заставе. 

Поводом новоустановљеног празника који се обележава 15. септембра, честитке је упутио председник Србије Александар Вучић на инстаграм профилу "будућностсрбијеав".

Премијерка Ана Брнабић честитала је свим грађанима Србије и Републике Српске празник.

"Имамо много разлога да будемо поносни на нашу историју, али у сваком тренутку морамо остати посвећени напретку и инвестирању у будућност", навела је Ана Бранбић на Твитеру.

Празник је честитала и потпредседница Владе Зорана Михајловић, истакавши да је важан због историје и очувања идентитета српског народа.

"Заједнички празник Србије и Републике Српске важан је због свега што смо као народ прошли кроз историју, да будемо поносни на своју борбу за слободу, на своју културу и идентитет који треба да чувамо и преносимо будућим генерацијама. Али, важно је да радимо заједно и на пројектима који су битни за повезивање српског народа и који ће допринети бржем развоју и бољој будућности у читавом региону", каже Михајловићева.

Министар Ненад Поповић је истакао да овај празник показује да се Срби не предају, већ да се држе заједно када је најтеже. 

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић честитао је свим Србима дан српског јединства, слободе и националне заставе, са жељом да се српска тробојка поносно вијори где год да Срби живе. 

Србија и Република Српска данас први пут обележавају заједнички празник - Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Тог 15. септембра 1918. године пробијен је Солунски фронт. 

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се