Чији ће бити Шабац, неизвесна расподела одборничких мандата

На поновљеним изборима у Шапцу неизвесна расподела одборничких мандата. Напредњаци прогласили победу, за Зеленовића избори нерегуларни.

Након поновљених избора на 27 бирачких места у Шапцу још је неизвесна расподела одборничких мандата.

Док је СНС синоћ прогласио победу са највише освојених гласова и већину у шабачком парламенту, за листу коју носи досадашњи градоначелник Небојша Зеленовић избори су нерегуларни, а због неправилности тражиће понављање на свих 7 бирачких места у граду и 20 у селима.

На непрвилности је након затварања бирачких места указао и председник Градске изборне комисије.

"Задњи пресек стања имамо у 19 сати то је 54 одсто, што се тиче регуларности имамо евидентираних 15 повреда, што тајности, што нуђења новца, што повреде тајности гласања и имамо још неких инцидената који нису евидентирани, тек треба да добијемо податке о томе", објашњава  председник Градске изборне комисије Шапца Будимир Павловић.

"На ових 26 од 27 бирачких места изашло је 16.127 бирача а Српска напредна странка освојила је 8. 155 гласова, што је 51одсто", тврди  председник Извршног одбора СНС Дарко Глишић.

У изборни резултат није сигуран досадашњи градоначелник Небојша Зеленовић.

"Ми за сигурно не можемо да кажемо какви су резултати поновљених избора пошто је било толико нерегуларности током читавог дана на готово свим бирачким местима да ми сад не можемо да кажемо какав је резултат", рекао је Зеленовић.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво