Весић: Штета на јавној имовини 30 милиона динара

На протестима током претходне две вечери у центру Београда само штета причињена на јавној имовини износи 30 милиона динара, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић и додао да је Град Београд данас због тога поднео две кривичне пријаве.

Горан Весић је на конференцији за новинаре у Старом двору рекао да ту не рачуна уништене приватне аутомобиле, потпуно демолиране баште угоститељских објеката, уништене излоге...односно штету на приватној имовини.

Весић је рекао да је Београд две вечери заредом мета вандалских напада организоване групе хулигана.

"Два дана заредом центар града се уништава, уништава се јавна и приватна имовина", рекао је Весић и показао фотографије уништених аутомобила, семафора, аутобуских стајалишта...

Весић је рекао је да Град Београд данас поднео две кривичне пријаве за штету нанету на јавној имовини - једну за штету нанету синоћ, а другу за штету од прексиноћ.

"Тражимо од тужилаштава да бандите који су ухапшени не само да гоне кривично, већ да плате штету нанету граду и приватним лицима. Ако су малолетни, имају маме и тате па ће они да плате", рекао је Весић и истакао да је време да се плати штета за оно што је учињено.

Додао је да свако има право да изражава своје политичке ставове што подразумева и право на протесте, али да они морају да буду пријављени, да се спроводе у складу са законом и да не смеју бити насилни.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво