Вучић у радној посети Бугарској

Председник Србије Александар Вучић боравиће у радној посети Републици Бугарској где ће се састати са председником Владе те земље Бојком Борисовом.

Према најавама српски председник са бугаским премијером обићи ће радове на градњи ауто-пута који Софију повезује са нашом границом. Размениће и информације о унапређењу железниче инфраструктуре две суседне земље.

Двојица званичника потом ће обићи радове на бугаској деоници гасовода Балкански ток, којим ће се допремати гас из Турског тока. Србија је у децембру завршила полагње цеви за своју трасу.

Разговараће и о другом гасним пројектима - двосмерном гасоводу Ниш -Софија и повезивању наше земље са гасним чвором Балкан у Бугаској који је важан за допрему гаса из других извора.

Иначе, и политички и привредни односи Србије и Бугарске су у успону. И у време пандемије две земље имале су сталну комуникацију.

Прошле године трговиска размена двеју земља премашила је милијарду евра.

Договори двеју земља о нормализацији преласка границе су кључни за подстицај пословних активности, али и туризма. То ће такође бити једна од тема јер са отварањем границе очекује се поново масовнији долазак бугарских туриста у Србију.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво