Двери усвојиле Проглас о друштвеном помирењу и дијалогу

Главни одбор Српског покрета Двери је на седници у Пожаревцу, на предлог Бошка Обрадовића, усвојио Проглас о друштвеним помирењу, дијалогу и договору.

Изабрана су и два нова члана Председништва Двери - Радмила Васић из Београда, нови председник градске организације Двери у Београду и Драгана Милићевић из Пећинаца, координатор Женске снаге Двери.

Новоизабрана четири члана Главног одбора Двери су из Неготина, Јагодине, Свилајнца и Пожаревца.

У Прогласу, како је саопштено, позивају се колеге из опозиције, јавне личности од угледа, неполитичке националне институције од угледа попут САНУ и СПЦ, медија и власти на отварање дијалога о превазилажењу, како наводе из тог покрета, "актуелне уставно-политичке кризе".

"Једино дијалогом можемо зауставити нагомилане грађанске тензије и сукобе и доћи до друштвеног договора", наведено је у саопштењу.

Главни одбор Двери потврдио је и одлуку о бојкоту избора 21. јуна на свим нивоима и Двери ће се, како наводе, активно укључити у кампању уједињене српске опозиције у бојкоту.

Главни одбор подржава пет захтева из штрајка глађу народних посланика Бошка Обрадовића и Ивана Костића: очување КиМ у саставу Србије, неселективан рад тужилаштва и судства, заштита СПЦ у Црној Гори, слобода медија и слободни и поштени избори.

Из покрета наводе да је штрајк глађу председника и потпредседника Двери показао у каквом су стању демократија и медији у Србији и да остају при одлуци за одлагање избора због, како наводе, здравствено-ризичних разлога.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво