Брнабић: Мере Приштине немају никакве везе са реципроцитетом

Премијерка Ана Брнабић изјавила је поводом нових мера Приштине да ће се држава као и до сада борити дипломатским средствима како би се та ситуација разрешила. Верује да ће тај чин Приштине осудити сви који се позивају на владавину права и поштовање споразума.

Ана Брнабић је навела да су у Приштини најављивали те нове мере и да су то "њихове такозване мере реципроцитета које са реципроцитетом немају баш никакве везе".

"Све оно што ми радимо и што смо урадили у прошлости у трговини са нашом покрајином, са Косовом и Метохијом, је у складу са Цефта споразумом. Дакле, не можете имати мере реципроцитета ако то није у складу са Цефта споразумом о слободној трговини који је и Приштина потписала", навела је Брнабићева.

Указала је да могу нешто мењати само уколико се мења Цефта споразум.

"Ако желе да се промени Цефта споразум онда седнемо као Цефта секретаријат и променимо споразум, али то да мењате неке ствари, а да су те ствари у супротности са споразумима које сте потписивали – Цефта споразумом, а самим тим и Споразумом о стабилизацији и придруживању, онда је то исто као да имате таксе од 100 одсто и то је кршење оба та споразума", истакла је премијерка.

"Не можете то радити уколико желите да будете део нормалног света, а први предуслов да будете део нормалног, цивилизованог света је да поштујете споразуме које сте потписали", закључила је Брнабићева.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара