Напредњаци о "Србијагасу" и НИС-у

Уколико власт то не учини до краја године, напредњаци ће објавити имена рођака и представника владајуће коалиције одговорних за губитке "Србијагаса" и НИС-а.

Српска напредна странка тражи одговорност за губитке у "Србијагасу" и Нафтној индустрији Србије. Према наводима напредњака, губици "Србијагаса" премашују 95 милиона евра.

"Србијагас" је изгубио развојну перспективу. Напредњаци кажу да још није формирано заједничко предузеће за складиште гаса у Банатском Двору и да "Србијагас" нема већинско власништво над деоницом магистралног гасовода кроз Србију дугој 762 километра.

Томе је, како истиче заменик председника СНС-а Александар Вучић највише допринео губитак партнерских односа, пола пола, "Гаспрома" и "Србијагаса" у заједничком предузећу "Југоросгас". Подсећају да нечијом кривицом "Србијагас" има само 25 акција у тој заједничкој компанији.

"Наше питање за представнике режима је хоће ли неко да нам каже коначно ко су ти генији, много паметни и мудри који опљачкаше десетине милиона евра и чији су то све рођаци у тој фирми", рекао је Вучић и запитао где те паре одлазе.

Уколико власт то не учини до краја године, напредњаци ће објавити имена рођака и представника владајуће коалиције одговорних за губитке "Србијагаса" и НИС-а.

Вучић је поново покренуо и случај, како каже, криминалних маржи за увоз гаса, које су 2008. године са 2 повећане на 5 одсто. Прозвао је министра полиције да није објавио извештај те истраге.

"Наше службе су радиле на том сличају. Извештај је предат другим надлежним државним органима, тако да се утврђује да ли има кривичних дела", рекао је Дачић.

Вучић је прозвао и министра енергетике и актуелну власт и због губитка НИС-а од 8,6 милијарди динара у 2008. години, постављајући питање ко ће то да надокнади.

"Тај губитак платиће грађани Србије из капитала из имовине НИС-а, из оног што припада грађанима, што је много горе него да се плаћа из буџета како су покушали представници власти да објасне", напоменуо је Вучић.

Кометаришући Вучићеве оптужбе, министар енергетике Петар Шкундрић у изјави РТС-у образлаже да је заједничко предузеће са Русима за Банатски Двор већ регистровано.

Губитке "Србијагаса" правда великим разликама курса долара и динара истичући да ће га "Србијагас" надокнадити из овогодишњег текућег пословања и прихода у јануару идуће године.

Оптужбе напредњака за губитак НИС-а, Шкундрић правда глобалном економском кризом и великим потресима на свеском тржишту нафте.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи