Љајић: Свима у интересу да Србија и Црна Гора имају најбоље односе

Министар трговине туризма и телекомуникација Расим Љајић је за РТС рекао да би Србија требало да има најобље могуће односе са свим земљама у региону и да је много учињено на том пољу, нарочито ако се погледа иницијатива Александра Вучића о мини шенгену.

Говорећи о односима Србије и Црне Горе, Расим Љајић је, гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а рекао да ће на крају сви да имају штету ако се уђе у спиралу контрамера.

Рекао је да је у интересу Црне Горе да има најбоље могуће односе са Србијом јер велики број туриста из Србије летује тамо а Србија извози више од 750 милиона евра робе у Црну Гору, нарочито у летњем периоду.

"Ако остане на снази одлука да грађани Србије не могу да летују тамо, свима ће бити на штету", рекао је Љајић.

Каже да је и црногорски амбасадор рекао да та одлука није коначна и да се нада да ће од 1. јуна грађани Србије моћи да путују у Црну Гору као што је и Србија отворила границе за све путнике.

"Треба да се вратимо на терен економије и интереса. Имамо интерес да правимо најбоље могуће односе", навео је Љајић.

Истиче да би сви требало да спусте лопту и да уђу у процес договарања и решавања свих отворених питања.

"Интерес свих је да авиони лете и да путници и роба иду у једном и другом правцу", навео је министар трговине туризма и телекомуникација.

Синоћ је директорат цивилног ваздухопловства Србије обавестио "Монтенегро ерлајнс" да се суспендује право слетања авиона црногорске националне авио-компаније на београдски аеродром "Никола Тесла".

Прекјуче је донета одлука да Црна Гора отвара границе за земље које имају највише 25 активних случајева на 100.000 становника, а границе са Србијом нису отворене. Та одлука изазвала је оштре реакције политичара у Србији. 

Одмор у земљи или ван ње 

Министар Расим Љајић је говорио и о летњој туристичкој сезони. На питање да ли би саветовао грађанима да путују у Грчку, рекао је да је одлука на сваком појединачном грађанину и да нема забрана.

"Ми само кажемо да би требало размислити да ли да летујете ван земље или у земљи", рекао је Љајић.

Додао је да свака земља апелује да се одмори проведу управо у тим земљама из разлога сигурности. 

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи