НС: Усвајани лоши закони

Већина у парламенту усвајала све и свашта, па и оно што није смело да се дозволи, рекао шеф посланичке групе НС Велимир Илић. Због лоше економске и политичке ситуације у земљи, неопходни ванредни парламентарни избори, истакао Илић.

Шеф посланичке групе Нове Србије Велимир Илић рекао је у интервјуу Танјугу да је 2009. година била изузетно тешка и пуна проблема и навео да у наредној години очекује расписивање ванредних парламентарних избора као јединог решења за тешку ситуацији у земљи.

Илић је, оцењујући рад републичког парламента у години на измаку, критиковао владајућу већину, због предлагања и усвајања лоших закона.

"Већина у парламенту је усвајала све и свашта, па и оно што није смело да се дозволи. Тако су изгласане измене Закона о информисању, Статут Војводине, који је потпуно противуставан, Закон о утврђивању надлежности Војводине...", истакао је Илић.

Илић је рекао и да су у скупштинску процедуру слати лоше припремљени закони, да су доношени они чија ће примена почињати тек у наредних пар година, те да ће многи од усвојених закона бити непримењиви, јер их "не прате" одговарајући подзаконски акти.

Неопходни ванредни парламентарни избори

Шеф посланичке групе Нове Србије је критиковао и начин вођења седница, од којих су се, према његовим речима, многе одржавале у "ноћним" сатима, без присуства јавности, оцењујући да то не представља демократију.

Лидер НС је критиковао и однос Владе Србије према највишем законодавном телу, наводећи да он није био синхронизован, што министри не одговарају на посланичка питања Скупштином Србије, а многи од њих на седницама образлажу законе који нису у њиховој надлежности.

Илић, који је и председник скупштинског Одбора за саобраћај и везе, оценио је лошим и рад скупштинских одбора, који, према његовим речима, у великом броју случајева раде са "намакнутим кворумима".

Шеф посланика НС је рекао да очекује да и наредна година у Скупштини Србије буде тешка, а мишљења је и да ће се наставити са урушавањем достојанства те институције.

"Због свих тих разлога и укупне лоше економске и политичке ситуације у земљи, неопходни су ванредни парламентарни избори", истакао је Илић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи