Присталице СНС-а и покрета Двери напустиле плато испред Скупштине

Грађани који су се окупили испред Скупштине Србије како би пружили подршку посланицима који штрајкују – с једне стране присталице Српске напредне странке, а са друге покрета Двери – разишли су се са платоа.

Присталице СНС подршку су исказивали узвикујући "Ацо, Србине", "Живео Вучић, живела Србија", док симпатизери лидера Двери Бошка Обрадовића у знак подршке узвикују "Бошко, Бошко" и "Издржи до краја".

Грађани су се током вечери, око 21.00, разишли са платоа испред Скупштине.

На степеништу зграде парламента и даље је Бошко Обрадовић са страначком колегиницом Маријом Јањушевић, а како је раније рекао, он наставља штрајк.

Ту су и даље посланици СНС-а, на челу са шефом Александром Мартиновићем, који је казао да још није одлучио да ли ће прекинути штрајк глађу. Његова страначка колегиница Сандра Божић је рекла да ће прекинути штрајк глађу.

Међу посланицима СНС су и Владимир Ђукановић, Владимир Орлић и Александар Марковић, као и Маријан Ристичевић, кога су у петак присталице Двери напале приликом уласка у дом Народне скупштине.

Један број припадника полиције напустио је простор испред Скупштине Србије, док је један број њих остао да обезбеђује зграду.

Припадници Жандармерије, који су у једном тренутку раздвојили две групе грађана и направили тампон-зону, такође су отишли.

Подсетимо, први је штрајк глађу започео самостални посланик Миладин Шеварлић, који је од штрајка данас одустао.

Њему се затим придружио лидер Двери Бошко Обрадовић који је поручио да је штрајк за њега "мало јачи пост" и додао да ће испред Скупштине седети сваког дана до поноћи.

У штрајк су затим ступили и посланици СНС-а Александар Мартиновић и Сандра Божић, захтевајући да Тужилаштво реагује поводом напада на посланика Маријана Ристичевића. 

Испред Скупштине је током вечери дошао и Драган Ђилас, а са њим су Борко Стефановић, Срђан Миливојевић, Бранко Миљуш… Ђилас је, како наводи Танјуг, кратко разговарао са Обрадовићем.

Саобраћај на Булевару испред Скупштине поново је успостављен након вишесатне обуставе.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво