Вучић са директором СЗО за Европу: Од коронавируса опасније ширење панике и лажних вести

Председник Србије Александар Вучић састао се са директором Светске здравствене организације за Европу Хансом Клугеом, коме је посебно захвалио на посети Београду и замолио да помогне Србији у креирању система за чистији ваздух и околину, саопштила је Канцеларија за сарадњу с медијима председника Републике.

Република Србија је спремна да уложи велики новац да би својим грађанима обезбедила чист ваздух, наводи се у саопштењу.

Председник Вучић је замолио директора Светске здравствене организације за Европу за додатну подршку и помоћ Србији у борби против коронавируса.

Двојица саговорника су се сагласила да је од вируса опасније ширење панике и лажних вести, како у Србији, тако и на целом континенту.

Директор Светске здравствене организације за Европу састао се и са премијерком Аном Брнабић.

Брнабићева је нагласила да Србија озбиљно ради на унапређењу здравственог система као и да се ускоро очекује реализација бројних пројеката, од којих реконструкције Клиничких центара у земљи спадају у приоритетне. 

Ханс Клуге је оценио да је сарадња са Министарством здравља одлична, као и да је Србија спремна да се суочи са евентуалним ширењем корона вируса. 

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се