Приштина основала радну групу која разматра укидање таксе

Косовско Министарство економије формирало је тим за идентификацију трговинских баријера и он ће Влади Косова препоручити уклањање или задржавање стопостотне таксе на увоз српске робе.

Тим од девет чланова требало би да изнесе препоруке како избећи препреке, сходно томе и да да препоруку да ли треба укинути таксу на српске производе, пише Газета експрес, преноси Косово онлајн.

На основу документа до којег је дошла приштинска телевизија Т7, тим чине представници косовског Министарства трговине из различитих одељења овог министарства а који такође учествују у косовској Агенцији за царину, храну и ветеринарство.

Такође су у ову групу укључени и представници предузећа. Косовска Привредне коморе, Клуб произвођача и Пословна комора су три тела која преносе и заступају глас косовских предузећа.

У групи не учествују представници Америчке привреднe коморe на Косову. Из ове коморе су рекли за телевизију Т7 да ће њихови ставови морати да се чују.

"Упркос нашем различитом ставу о питању таксе, Америчка привредна комора верује у важност разноликости мишљења и идеја о којима би требало да се расправља у оквиру тих тела", каже Аријан Зека из Америчке привредне коморе на Косову.

"Током протекле недеље имали смо састанак и са премијером и са министром економије, на којем смо саопштили оно што је већ јавни став Америчке коморе о важности неометане трговине између земаља Западног Балкана, а самим тим и пуна економска интеграција целог региона", поручио је Зека.

Из косовског министарства економије кажу да су у сталним разговорима са Америчком привредном комором.

"Министар се такође састао са представницима америчких, британских, словеначких, италијанских и аустријских комора и удружења који штите интересе предузећа. Америчка комора је, дакле, део консултација са министром", рекао је Гетоар Мјеку, саветник министрке економије.

"Није познато када ће тај тим завршити свој посао који подразумева испитивање трговинских баријера. "Нисам обавештен о роковима, али министар и радна група посвећени су пажљивом разматрању и давању добре препоруке косовској влади", навео је Мјеку.

Самоопредељење и Демократски савез Косова су у споразуму о коалиционој влади предвидели да ће такса од сто одсто на српске производе бити замењена мером реципроцитета.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво