Брнабићева са Валасом: Очекујемо да Џонсон посети Србију ове године

Премијерка Ана Брнабић састала се у Лондону са министром одбране Уједињеног Краљевства Беном Валасом.

Ана Брнабић је у разговору истакла да је Србија опредељена за јачање свеукупних односа, посебно политичког дијалога на највишем нивоу, саопштено је из Владе Србије.

Очекујемо да премијер Борис Џонсон посети Србију ове године, истакла је Брнабићева.

Брнабићева и Валас сагласили су се да је сарадња две земље у области одбране веома развијена, пре свега војнообразовна и војномедицинска.

На састанку се разговарало и о безбедносној ситуацији на Западном Балкану, као и о даљем јачању привредне сарадње двеју земаља.

У првих 11 месеци прошле године, извоз услуга у Уједињено Краљевство био је 552 милиона евра, а увоз 274 милиона евра, чиме је ова земља на другом месту као најважнија за извоз услуга.

Када је реч о извозу ИКТ, у првих 11 месеци 2019. године вредност извоза је била 139 милиона евра, а увоза 54 милиона евра. Такође, последњих година бележи се и раст спољнотрговинске размене.

Премијерка је закључила да је Србија опредељена за даље унапређење сарадње са Уједињеним Краљевством у свим областима након изласка ове државе из Европске уније. 

Брнабићева учествује на самиту који окупља политичке и привредне представнике Западног Балкана на позив Европске банке за обнову и развој, а на маргинама самита разговарала је и са специјалним изаслаником САД за Западни Балкан Метјуом Палмером, као и са председником ЕБРД Сумом Чакрабартијем.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво