Вучић очекује притиске на Србију због "панцира"

Председник Србије Александар Вучић рекао је да Србија једина у региону има ракетни систем "панцир С2". Каже да је то одбрамбено оруђе које чини Србију јачом, а војну неутралност "суштинском", при чему снажи политичку позицију. Нема сумње да ће "панцир" истовремено бити разлог да се повећавају притисци на Србију, поручио је Вучић.

Александар Вучић је, поводом доласка два система "панцир", од укупно шест, рекао да се ради о скупом, али изузетно вредном оружју.

Вучић је, у јутарњем програму ТВ Прва, рекао да му је председник Русије Владимир Путин саветовао да купи "панцир", који се показао одличан у сукобу у Сирији.

Пренео је да му је начелник Генералштаба Милан Мојсиловић рекао да је Србија данас много јача и захвалио на набавци "панцира".

"Пронашли смо новац да не угрозимо висину јавног дуга, економски раст, чињеницу да је Србија убедљиво најбоље растућа економија у региону", рекао је председник.

Рекао је да је Србија успела да у последњих пет до шест година драстично подигне борбену готовост војске.

"Овај противвазудшни систем је изузетан за гађање дронова који постају суштина ратова у савременом свету.

"Панцир" је делотворан против дронова убица, крстарећих ракета, ниско летећих авиона и хеликоптера", додао је председник Вучић.

Председник Србије је рекао да ће после повратка из Вашингтона видети када ће да распише парламентарне изборе, али да то неће бити пре 3. марта. 

О "ноторним неистинама" из Подгорице

Председник Вучић је рекао да из Подгорице стижу "ноторне неистине" на рачун Србије, попут оне да Србија намерава да руши власт у Црној Гори или о континуитету великосрпске политике.

Ипак, за њега је, каже, важније то што је Мило Ђукановић говорио о "деформитету" који постоји у српском национализму и великосрпској политици.

"Када говорите о деформитету српске националне политике, морате да узмете у обзир и синдром оних који су желели одвајање од Србије и да је то подстицало њихов национализам. Један од сепаратизама је био и црногорски", рекао је Вучић.

Неки црногорски национални кругови сматрали су, истиче, да Србе у Црној Гори треба преводити да буду Црногорци, а сматрали су да су Београд и Србија такође њихови.

Вучић је навео да је то довело до постављања у безбедносни сектор и на најважније функције у Србији људи из црногорске агенције за националну безбедност, а понегде их има и данас на тим функцијама.

"Не можеш да радиш за агенцију друге земље, то смо прилично очистили", рекао је Вучић.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво