Вулин: Ђукановић без доказа за све криви Србе

Министар одбране Александар Вулин оценио је да Милу Ђукановићу као оснивачу нове вере и цркве није потребан доказ да би за разбијање СФРЈ окривио Србе, и да злочин у Сребреници назове геноцидом.

Реагујући на наводе председника Црне Горе Мила Ђукановића у интервјуу сарајевској ТВ Face Вулин каже да Мило Ђукановић оснива цркву и као сваки оснивач вере који је доживео просветљење има потребу да следбеницима објасни како је настао свет.

"За почетак Ђукановић је верницима поделио објаву о настанку пост Југословенског света. За веру није потребан доказ зато Ђукановић може да за разбијање СФРЈ окриви Србе. Не напад Словеначких сепаратиста на ЈНА, не убијање Срба у градовима од Туђманових усташа, не прегласавање Срба у БиХ и спровођење исламске декларације, не злочине УЧК и НАТО агресију. Зато му је злочин у Сребреници геноцид, а 3.000 убијених Срба у Подрињу није вредно ни помена", рекао је Вулин наводи се у саопштењу прес службе Министарства обране.

Он истиче да након просветљења нужно мора да наступи и покајање.

"Зато верници Милове цркве нестрпљиво очекују да Ђукановић тачно објасни за које своје речи и дела у време док је владао Србима као Србин се дубоко и искрено каје и које је несреће изазвао српском политиком коју је спроводио све до 1999. Савле је након просветљења постао Павле и престао је да прогања хришћане, Мило је након просветљења почео да прогони православне хришћане и остао је Мило", закључио је Вулин.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво