Самоопредељење тражи смену Вљоре Читаку ако је лажна вест да је Јамајка признала Косово

Посланица покрета Самоопредељење у косовској скупштини Фиторе Пацоли изјавила је да, уколико се потврди да је вест о томе да је Јамајка признала независност Косова - лажна, треба отпустити косовску амбасадорку у Америци Вљору Читаку.

"Не требају нам амбасадори који шире лажне информације. Ако вести о признању Јамајке нису истините, амбасадорка Читаку треба одмах да буде отпуштена и да се затражи њена одговорност", написала је Пацоли на Фејсбук.

Косовки председник Хашим Тачи је на Твитеру навео да је од амбасадорке Вљоре Читаку обавештен да је Јамајка признала косовску независност.

Међутим, министарка спољних послова Јамајке Камина Џонсон Смит демантовала је Тачијеве наводе, истичући да Јамајка за сада није признала независност Косова.

Бивши шеф косовске дипломатије Беџет Пацоли захвалио је на Твитеру Јамајци без обзира на то што није признала независност Косова.

"Хвала Јамајци у сваком случају. Хвала министарки Камини Џонсон Смит, хвала САД. Косово и грађани Косова остаће заувек пријатељи владе и народа Јамајке", написао је Пацоли на Твитеру.

Из кабинета косовског председника Хашима Тачија саопштили су да разјашњење у вези са лажном вешћу да је Јамајка признала Косово треба тражити у косовском министарству спољних послова.

Актуелни министар спољних послова Глаук Коњуфца навео је да је вест о признавању добио мејлом до косовске амбасадорке у Америци Вљоре Читаку и да ће ускоро предузети акције како би се се испитала свачија одговорност.

"Синоћ је амбасадорка Косова у Сједињеним Америчким Државама Вљора Читаку преко мејла обавестила министарство спољних послова и дијаспору о признању са Јамајке. У сталном смо контакту с нашом амбасадом у Сједињеним Државама како бисмо разјаснили ситуацију", написао је Коњуфца на свом Фејсбук налогу.

"Као министар спољних послова и дијаспоре, након разматрања ситуације, ускоро ћу предузети мере у складу са одговорностима свих", подвукао је Коњуфца.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи