Гојковић: Трифуновић злонамеран или малициозан

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић одговорила је председнику ПСГ Сергеју Трифуновићу који је њој и посланицима СНС-а упутио писмо у којем негодује, јер није усвојен закон о лечењу деце у иностранству, да јој је жао што јој није лично предао то писмо како би му објаснила да "не зна ништа".

Маја Гојковић је рекла да је Трифуновић или злонамеран или малициозан, јер је, како је навела, одлучио да блати оне који воде земљу користећи најниже емотивне осећаје спомињући децу.

Подсетила је да је председник Александар Вучић док је био премијер основао Фонд за лечење деце од ретких болести и додала да пре њега нико то није урадио.

"Могао је тај Ђилас, водио је некакав фонд и некакве канцеларије председника државе. Могао је приватно, пошто је он милионер и милијардер, приватно да формира фондацију - Ђилас", рекла је Гојковић.

Упитала је и зашто Трифуновић није упутио писмо и Мариники Тепић у којем је могао да је пита шта је урадила као покрајински министар за омладину и спорт.

"Поносна што је Александар Вучић омогућио да се лече деца у нашој држави, као и због тога што је у буџету Министарства здравља опредељен милионски износ за Фонд за лечење деце", навела је Гојковићева.

Према њеним речима, за који дан ће се у скупштини расправљати и о Закону о играма на срећу, истичући да ће се 40 одсто средстава које држава добија одвајати управо у те сврхе.

"Ова држава заиста много ради за будућност наше деце и сваки живот нашег детета нам је изузетно вредан, али неким људима не вреди ништа објашњавати", рекла је Гојковић из посланичке клупе.

Она је додала да Трифуновић "није глуп човек" и да тачно зна где гађа и кога вређа, али не зна, каже Гојковићева, да грађани Србије цене људе који нешто раде и којима није сврха постојања у политици да шаљу лажне вести.

"Сачекајмо тај дан избора, да видимо колико политика Александра Вучића, чобанице Маје и њених колега из СНС-а, и наших коалиционих партнера вреди, колико вреде остали учесници у том изборном процесу, а колико ће људи, као за будућност Србије и за будућност наше деце, изабрати тај бојкот који он онако свесрдно пропагира", поручила је Гојковићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи