Вучић почетком марта у Вашингтону

Председник Србије Александар Вучић требало би почетком марта у Вашингтону да учествује на годишњој конференцији Америчко-израелског комитета за јавне послове AIPAC, сазнаје Танјуг из дипломатских извора.

Александар Вучић ће, према информацијама Танјуга, на том, највећем скупу америчке произраелске заједнице, говорити о односима Србије и Израела, али и о изазовима глобалне политике.

Као говорници, на сајту Комитета, најављени су лидер већине у Представничком дому Конгреса Стени Хојер и лидер републиканаца у Конгресу Кевин Меккарти, те низ експерата из различитих области.

Вучић, како Танјуг сазнаје, на овом скупу учествује као гост, што је иначе у складу са праксом Комитета да на годишњу конференцију позове истакнуте личности америчке и светске политике.

Тако су прошле године на скупу говорили амерички потпредседник Мајк Пенс и државни секретар Мајк Помпео, као и тадашња премијерка Румуније Вјорика Данчила.

У српској јавности, иначе, ових дана су се појавиле шпекулације о скором одласку председника Србије у САД, али се то везује за процес решавања косовског проблема, у којем САД, иначе, у последње време имају све већу иницијативу.

Међутим, према Танјуговим сазнањима, одлазак председника у Вашингтон и учешће на конференцији AIPAC има шири контекст у склопу интензивирања српско-америчких односа.

Сусрети са америчким званичницима, који се подразумевају на овако значајним и великим скуповима у Вашингтону, прилика су, наравно, за разговоре на све актуелне теме српско- америчких односа.

Вучић се недавно у Минхену састао са сенатором Роном Џонсоном, као и делегацијом Конгреса САД, предвођеном сенатором Роџером Викером.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво