Гренел остаје специјални изасланик за дијалог Београда и Приштине

Ричард Гренел остаће специјални изасланик председника САД за дијалог Београда и Приштине упоредо са функцијом вршиоца дужности директора америчких обавештајних служби.

"Можемо да потврдимо да ће амбасадор Гренел наставити да обавља дужност амбасадора САД у Немачкој, као и специјалног изасланика председника Доналда Трама за мировне преговоре Србије и Косова и сада вршиоца дружности директора Националне обавештајне службе", рекао је Танјугу портпарол Гренела Дик Кастин.

Амерички председник Доналд Трамп именовао је амбасадора Ричарда Гренела за вршиоца дужности шефа свих обавештајних служби САД.

"Председник Трамп има потпуно поверење да ће Гренел обављати посао на најпрофесионалнији начин", наведено је на сајту Беле куће.

У управо објављеном саопштењу наведено је да амбасадор Гренел има велико искуство у раду са службама безбедности и на бројним додатним позицијама укључујући и место специјаног изасланика за преговоре Србије и Косова и као портпарол САД у УН.

"Посвећен је ванполитичком и ванпартијском присутпу и као челник свих обавештајних агенција САД, од којих зависи безбедност и сигруност земље", наводи се на сајту Беле куће.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић честитао је Ричарду Гренелу именовање за вршиоца дужности директора националне обавештајне службе САД. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се