Посланичка питања о бојкоту, Бошку Обрадовићу и мигрантима, Комерцијалној банци

Посланици Скупштине Србије започели су седницу постављањем посланичких питања. Шеф социјалиста у парламенту Ђорђе Милићевић критиковао део опозиције који је прогласио бојкот, из СНС-а су питали омбудсмана шта мисли о кампањи Бошка Обрадовића у вези са мигрантима, док су представници опозиције упитали да ли је могуће да се заустави продаја Комерцијалне банке.

Бојкот, иако је очајнички потез, легитиман је вид политичке борбе, рекао је Милићевић, али су, каже, забрињавајуће поруке путем друштвених мрежа које су део кампање, јер се користе деца олитичара, оценивши да се њима тако "црта мета на челу".

Милићевић је показао фотографије са друштвених мрежа на којима су поред слогана СНС-а "Александар Вучић за нашу децу" приказане слике синова Ивице Дачића, Милана Кркобабића, Александра Вучића, Војислава Шешеља, као и ћерке Зорана Бабића.

"Само извитоперени умови могу у политичка размишљања да уведу такву морбидност. Цртате мете деци која немају везе с политиком. То је срамно. Је л'' ово слобода медија да ставите фотографију власника једне телевизије и његовог сина", питао је Милићевић.

Милићевић је истакао да је разлика између власти и опозиције у пристојности.

Посланик Српске радикалне странке Александар Шешељ питао је данас, осврнувши се на изјаву лидера СНС-а Александра Вучића, да ли то што најављује "проветравање" у влади, на локалу и парламенту признаје да власт нема резултате.

"Ово изгледа као признање и да Српска напредна странка није испунила оно чиме се хвалила и сада су кренули у нова обећања. Не стоји та прича о сменама заједно с порукама које се могу чути из владе о никад бољим успесима", рекао је Шешељ.

Наводећи да је председник Србије рекао да је циљ промена предизборних закона да се врати политички зизвот у парламент, он је питао председницу Скупштине Србије Мају Гојковић како је могуће да игнорише 100.000 потписа грађана који су подржали измене закона којима се укидају извршитељи и њихова надлежност враћа у суд.

Посланик на листи СНС.а Маријан Ристичевић питао је Заштитника грађана шта мисли да предузме поводом кампање коју против миграната воде председник Двери Бошко Обрадовић и тај покрет.

Ристичевић је навео да мигранти само пролазе кроз Србију и да немају намеру да се задржавају, јер желе да оду у земље Европске уније, док, како каже, Бошко Обрадовић, по његовој оцени, врши расистичку и фашистичку кампању користећи при том хладњачу као реквизит.

Посланик Нове Србије - Покрет за спас Србије Ђорђе Вукадиновић питао је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре како је могуће да се појави вест да је изградња станова у 2018. почела да достиже ниво изградње 2011. године, док се истовремено говори како грађевинарство "цвета", оценивши да су те приче о великом броју кранова само пропаганда.

Питао је и министра финансија Синишу Малог да ли је могуће да се заустави продаја Комерцијалне банке, наводећи да актуелна власт наставља да спроводи оно што је радила претходна, као и да се сада продаје све оно што и они раније нису хтели.

Вукадиновић је рекао да је и гувернерка НБС поручила да је против продаје банке, те додао да је и његово мишљење да је лоше да се продаје последња државна банка у Србији независно од тога ко је купац и од његовог бонитета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво