Вулин: Ако је Комшићу стало до БиХ, нека поштује Дејтонски споразум

Србија је чувар Дејтонског мировног споразума и њен председник може увек да изнесе став о свему што крши тај споразум, поручио је министар одбране Александар Вулин, реагујући на оптужбе председавајућег Председништва БиХ Жељка Комшића да Александар Вучић "подрива БиХ".

Александар Вулин је рекао да Жељко Комшић, који је оптужио Александра Вучића да "подрива БиХ", не каже шта је проблем у Вучићевом савету српском члану Председништва Милораду Додику да све ради легално.

Вулин додаје да Комшић у позиву на поштовање закона види оно што нико други не може да види – поткопавање БиХ, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

"Ако Комшић поштује устав БиХ, онда нека најпре престане да прича о независном Косову, нека не даје изјаве које није усагласио са друга два члана Председништва БиХ и нека Републику Српску почне да третира као део Дејтонске БиХ а не геноцидну творевину", поручио је Вулин.

Министар је истакао да је Србија чувар Дејтонског споразума и да њен председник може увек да изнесе став о свему што крши тај споразум или што дестабилизује БиХ, а одлука Уставног суда којом се Републици Српској одузима земља и власт, "баш то чини".

"Следећи пут пре него што Комшић и помисли да изговори Вучићево име, нека најпре спреми одговор у коме се каже ко је покушао да га убије у Сребреници, и која су имена налогодавца и извршиоца покушаја убиства Александра Вучића. Док то не изговори, слободно може да ућути", закључио је Вулин.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво