Ђурић: Међународна заједница пала на испиту на КиМ

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић каже да је прослављањем једнострано проглашене независности Косова уз заставу ОВК у скупштини, међународна заједница на КиМ пала на испиту.

Марко Ђурић је навео да је међународна заједница више пута тврдила да жели да процесуира терористе ОВК, али да данас има утисак да они немају намеру да казне одговорне за ратне злочине.

Рекао је да цео свет зна генезу терористичке ОВК и за шта су све одговорни.

"Србија није одустала од њиховог кажњавања. Правосуђе и специјално тужилаштво те људе терети за неке од најстрашнијих злочина и они се налазе на Интерполовој црвеној потерници", рекао је Ђурић новинарима у Београду.

Додао је да треба сви да се запитају како се осећају Срби чији су чланови породица страдали од терористичке ОВК.

"Да ли је то демократија за коју се залаже међународна заједница и такво мултиетнично друштво. Мислим да је то још један од знакова колико је дубоко међународна заједница на КиМ пала на испиту", истакао је Ђурић.

Нове привремене власти у Приштини прославиле су данас, свечаном седницом скупштине 12. годишњицу једностраног проглашења независности Косова, а у парламенту у Приштини била је истакнута застава ОВК.  

Лажна држава Косово – кућа неправде и отимачине 

Ђурић је данас са породицама жртава посетио спомен-собу "Косметске жртве" и навео да су слике убијених заправо лична карта лажне државе засноване на злочину.  

Оценио је да је пре 12 година "на крвавим темељима", на српској земљи, почела да ниче лажна држава Косово коју је назвао кућом неправде, дискриминације, отимачине и прогона српског народа.

Ђурић је подсетио да је 18 земаља повукло признање, а да је Србија спречила улазак Приштине у 12 кључних међународних организација.

"Поручио бих свима који данас у Приштини славе, да разлога за славље нема, већ да треба да се погледају у огледало и да поставе питање могу ли у будућност на крвавим темељима", навео је Ђурић.

Председник Удружења косметских жртава Симо Спасић нагласио је да данас ратни злочинци славе самопроглашену независност Косова, која је настала преко српских жртава.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво