Тачи: На вечери о дијалогу Београда и Приштине и о именовању изасланика

Председник привремених приштинских институција Хашим Тачи каже да се током радне вечере лидера ЕУ и Западног Балкана у Бриселу говорило и о наставку дијалога између Београда и Приштине и перспективи постизања коначног споразума.

Хашим Тачи је излазећи са радне вечере у Бриселу изјавио да се разговарало и о могућности именовања специјалног изасланика.

Изразио је наду да именовање новог изасланика неће бити прилика да се пронађе "ново радно" место за неког "званичника, бирократу или дипломату".

"Нека дође ко год жели, Косово је независна и суверена држава. Ко год буде био именован треба третирати Косово као суверену државу. У супротном, неће имати смисла ангажовање ове особе", поручио је Тачи.

Оценио је и да се, посредством америчке стране, у протеклим недељама постигло оно што се није могло замислити у поседњих 20 година.

"Наравно да је улога ЕУ важна, али је улога САД незаменљива", закључио Тачи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи