Курти у Минхену: Да ослободимо Србију Косова

Косовски премијер Аљбин Курти рекао је на самиту у Минхену да дијалог треба да се одвија без мапа и без председника око тих мапа.

Аљбин Курти је рекао да дијалог треба да буде добро припремљен и да се заснива на принципима, посебно између Београда и Приштине.

"У дијалогу мора да постоје три принципа. Прво – нема споразума без дијалога, друго – нема дијалога са мапама и треће – без председника са мапама", рекао је Курти на самиту у Минхену, а преносе приштински медији.

Даље је рекао да је после 20 година дошло време да се "Србија ослободи Косова".

"Скоро сви сте нам помогли да пре 20 година ослободимо Косово од Србије. Сада мислим да је време да помогнемо Србији да се реши Косова. Дакле, након ослобађања Косова од Србије, Србија мора бити ослобођена Косова", рекао је Курти.

Додао је да су током округлог стола, на којем је било 35 представника држава, постојале тензије и да је председник Србије Александар Вучић "реаговао са нервозом" због онога што је он (Курти) говорио.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво