Радикали вређали министарку Михајловић у Скупштини, она узвратила транспарентом

Током седнице Скупштине Србије дошло је до вербалног сукоба посланика СРС-а и министарке Зоране Михајловић, због чега је председавајући два пута одредио паузе.

Сукобу је претходила реакција посланице СРС-а Вјерице Радете на транспарент "Радикалска лаж" који је држала сарадница чланице кабинета министарке за време говора посланика СРС-а.

За време прве паузе, посланица Вјерица Радета пришла је до клупе где је седела министарка и покушала је да јој узме транспарент.

Пошто је настављена седница, у расправу се укључио и посланик радикала Милорад Мирчић са речима да су радикали припремили "пригодан поклон", а потом извадио доњи веш розе боје, и покушао да га уручи министарки.

У томе га је спречио председавајући наводећи да му не дозвољава да приђе клупама где седе представници Владе и министарка.

Упркос опоменама, посланица СРС-а Ружица Николић је пришла министарки и отела је и поцепала транспарент. 

Министарка Зорана Михајловић рекла је новинарима у парламенту да је три сата слушала посланике СРС-а како говоре лажи о њој а да притом нису говорили о законима који су на дневном реду.

"Кад сам се јавила за реч и рекла да је оно што су рекли лаж, јер сам дужна да то кажем због грађана Србије, била сам изложена класичном насиљу, и то усред парламента. Не знам шта још треба да се деси да неко каже да је ово што се данас догодило класично насиље. Али ја се цео живот борим против насиља, па ћу се тако борити и против овог што раде посланици СРС-а", рекла је Михајловићева, а наведено је у саопштењу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Додала је да је у расправи, одговарајући на низ увреда посланика СРС-а, рекла да је све што су рекли о њеном приватно животу, као и о њеној каријери, огромна лаж и да је на крају свог излагања подигла и транспарент "Радикалска лаж" након поновљеног напада посланика СРС-а.

Седница на којој се разматрају амандмани који су поднети на измене и допуне Закона о планирању и изградњи је настављена. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи