Борељ 31. јануара у првој званичној посети Србији

Шеф дипломатије ЕУ Жосеп Борељ у прву званичну посету Србији стиже 31. јануара, а током дводневне посете Србији састаће се са председником Александром Вучићем као и представницима политичких странака и цивилног друштва, најављено је у Европској служби за спољне послове.

У Бриселу је званично најављено да ће Жосеп Борељ у Београду, у који стиже након сутрашње посете Приштини, боравити до 1. фербруара.

Пред свој долазак Борељ каже да његова прва званична посета Западном Балкану показује преданост ЕУ перспективи региона, његовој стабилности, безбедности и просперитету.

Додаје да ће Западни Балкан бити приоритет током његовог мандата на месту шефа ЕУ дипломатије.

"Узимајући у обзир моју личну решеност да се напредује у дијалогу под покровитељством ЕУ, желео сам да прво посетим Косово и Србију. Много је важног посла пред нама укључујући и нормализацију односа између Београда и Приштине", поручио је Борељ.

Високи представник ЕУ напомиње да жели да се током посете упозна са Србијом и Косовом и њиховим грађанима.

У Европској служби за спољне послове наводе да ће се Жосеп Борељ у Србији састати са председником Александром Вучићем, страначким званичницима, представницима цивилног друштва као и да ће обиће подручје Националног парка Србије.

Током боравка на Косову Борел би требало да разговара са Хашимом Тачијем и страначким и невладиним представницима.

Планирана је његова посета Термоелектрани Косово Б у Обилићу, као и посета Призрену.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се