Брнабић: Бавимо се грађанима и привредом уместо фабрикованим аферама

Премијерка Ана Брнабић наводи да је затражила од министара у влади да се више не баве свакодневним фабрикованим аферама, већ да се баве грађанима и привредом, као и да буду на располагању надлежним органима за све што може да их занима.

Ана Брнабић је одговарајући на питање новинара о Крушику навела "Моја молба је да, као у свакој правној и демократској држави, моји министри у сваком тренутку, па и ноћу, викендом и празником, кад год, буду на распологању свим надлежним органима да дају све информације о текућим истагама и о свему што може да занима надлежне органе". 

Али морамо, истиче премијерка, да ставимо тачку и да се бавимо грађанима и привредом уместо фабрикованим аферама.

Каже да је последња фабрикована афера о фарми кока у Моровићу, где је, према тврдњи Савеза са Србију, гајена марихуана.

Бранбићева је додала да су отишле камере и снимиле коке и да је видела да тамо нема марихуане, али да су "вероватно коке шпијуни тајно убачене међу коке носиље" и запитала да ли је то тема којом влада треба да се бави?

Премијерка је истакла да постоји инфлација афера, сваки дан, због чега министри не могу да се баве оним за шта имају мандат, а то су ствари попут реформи паушала, пореске олакшице за старт ап компаније, програмирање у школама, научно технолошки паркови, опорезивање...

На питање Инсајдера шта је отац министра Небојше Стефановића радио са делегацијом МУП-а у Италији при посети фабрици оружја, Брнабићева је узвратила контра питањем – шта је ту недозвољено?

"Ја кажем да је то фабрикована афера. Зашто ви кажете да је то афера, је л сте ви суд, је л ово правна држава? Док суд не каже своје мишљење и не донесе одлуку, ви не можете да кажете да је он урадио нешто што је противзаконито", поручила је премијерка и додала да ће се надлежне институције бавити тиме и да их треба пустити да раде.

Премијерка о Н1: Направили сте фејк њуз, и ви то знате

Брнабићева је новинару Н1 телевизије који је тражио од ње објашњење зашто је рекла да је Н1 у политичкој кампањи и зашто се као председница владе уопште укључује у један комерцијални спор одговорила "Ви ( Н1) сте направили потпуно лажну вест, фејк њуз, да је неко забранио емитовање Н1 због цензуре. И ви знате да то није тачно".

"Умешала сам се тек када је почела политичка кампања", узвратила је Брнабићева.

Премијерка је објаснила да је, када је почео пословни спор између "Телекома" и "Јунајтед групе", била на Светском економском форуму у Давосу и да није имала намеру да се меша.

Али је, истиче премијерка, Н1 телевизија потом од пословног спора две компаније направила питање слободе медија и јавног интереса, иако нико из власти, нити "Телекома" није искључио Н1.

"'Телеком' је молио да док траје тај разговор око уговора да се настави емитовање уз плаћање, као и до тада да би се сви канали и даље емитовали укључујући Н1", нагласила је Брнабићева.

Истакла је и да тај спор нема никакве везе са Н1, него са веома гледаним спортским каналима.

"Сматрам да грађани треба да гледају Н1 и апелујем на 'Јунајтед групу' да пусти да се емитује Н1", закључила је премијерка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво