Зечевић: САД покушавају да добију конкретне резултате преговора Београда и Приштине

Европска унија је постигла договор између Београда и Приштине који није спроведен у дело, а сада су Сједињене Државе ушле у преговоре и покушавају да добију конкретне резултате у изборној години у тој земљи, рекао је за РТС Слободан Зечевић, научни саветник у Институту за европске студије.

Слободан Зечевић је, гостујућу у Дневнику РТС-а рекао да су разговори о увођењу авио-линије и успостављању железничког собраћаја нешто што је позитивно.

Ипак, истакао је да су ти споразуми условљени укидањем такси на робу из централне Србије, које су саме по себи незаконите и које су донете супротно споразумима који постоје.

"Било би нелогично да се приступа железници и авио-линијама а да нема либерализације кретања робе, људи и услуга", навео је Зечевић и додао да су ти разговори притисак на Приштину да се укину таксе.

Ипак, како је додао, разговори ће уродити плодом само ако се формира нова влада, а ако не, онда је питање шта ће са тим да буде.

Додао је да постоји утисак да се Албанцима не жури са формирањем владе, с обзиром на компликоване ситуације које треба да се реше.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво