Министар Вулин: Русија и Кина нас не условљавају

Министар одбране Александар Вулин изјавио је да су Русија и Кина пријатељи Србије, не држе нам придике и не условљавају своје пријатељство ничим, па ни нашим економским или политичким изборима.

Поводом изјаве председника Одбора за европска питања немачког Бундестага, Гунтера Крихбаума да "не иде да кандидат за приступање посматра ЕУ и Русију као равноправне партнере", министар Вулин је питао како је онда прихватљиво да пројекте које финансира ЕУ изводе кинеске компаније у земљама чланицама ЕУ.

"Зашто онда то не сме да се дешава у земљама кандидатима за чланство у ЕУ? Хрватска може да прави европским парама мост који граде Кинези, а Србија не сме да гради са Кинезима ауто-пут који сама финансира", казао је Вулин. 

Министар одбране је подсетио и да Немачка, земља из које је посланик Крихбаум, има рекордну трговинску размену са Кином, а са Русијом завршава 'Северни ток' највећи енергетски пројекат у Европи", навео је Вулин у изјави за јавност.

Министар одбране је истакао да су Русија и Кина пријатељи Србије, не држе нам придике и не условљавају своје пријатељство ничим па ни нашим економским или политичким изборима.

"Нема малигног руског или кинеског утицаја у Србији, нема опасности да нам те велесиле отму део територије, забране коришћење технологије, повуку инвестиције", истакао је Вулин.

"Крихбаум би морао да буде опрезан када Србима забрањује оно што Немцима дозвољава, јер то нас враћа у Немачку пре Другог светског рата и тада врло популарну теорију виших и нижих раса - Аријевцима је дозвољено све, а осталима није дозвољно ништа осим да буду економско и политичко робље. Ако ЕУ хоће да опстане и буде скуп вредности коме теже и земље ван ње, нека се чува теорије и праксе аријевских господара и њима потчињеног света. У скуп вредности које треба да чине ЕУ не би смеле да спадају бахатост и лицемерје", изјавио је министар Вулин.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво