Гласачки листић биће розе, контролни тиркизне боје

Гласачки листићи на предстојећим парламентарним изборима у Србији биће розе боје, док ће контролни листић за проверу исправности гласачке кутије бити тиркизне боје, одлучила је Републичка изборна комисија.

На седници, чланови РИК-а потврдили су и одлуку из Закључка из 2016. године да за штампу изборних листића буде задужено Јавно предузеће "Службени гласник" Београд.

Такође, чланови РИК-а доделили су мандат Антуну Ренцу са изборне листе "Герхард" Подунавске Швабе - Заједно, Антуну Беку, за члана Националног савета немачке националне мањине, као и Мирфату Тахировићу са изборне листе Самоопредељење - др Сулејман Угљанин за члана Националног савета бошњачке националне мањине.

На крају седнице, председник РИК-а Владимир Димитријевић осврнуо се на израђени Приручник за обуку за рад у бирачким одборима, који је урадио РИК, а за који је навео да представља својеврсни приручник за едукацију чланова у вези са процедуром и то од примопредаје материјала до утврђивања изборних резултата.

РИК је уз тај Приручник одштампао и Вежбе за логичко-рачунску контролу исправности резултата унетих у контролни формулар и попуњавање записника о раду бирачког одбора, као и Водич за процену приступачности бирачких места, који ће послужити за решавање проблема са којима се суочавају особе са инвалидитетом приликом гласања.

број коментара 0 Пошаљи коментар