Вучић са Ђукановићем о положају Срба и путу ка ЕУ

Председник Александар Вучић разговарао је у Јерусалиму са председником Црне Горе Милом Ђукановићем о, како је изјавио за "Блиц", положају српског народа и недавно усвојеном закону о верским слободама, али и већој координацији у будућим наступима пред европским институцијама.

Председник Вучић је са Ђукановићем разговарао, како је изјавио за Блиц, о положају српског народа и закону о слободи вероисповести.

Пренео је да су њихова становишта и позиције веома удаљене, као и да по тим питањима није могуће постићи заједнички став.

Додао је да је разговор био дуг, тежак и комплексан.

"Истовремено, разговарали смо као цивилизовани и одговорни људи свесни да Србија и Црна Гора никада не смеју да буду антагонизоване једна другој и да је неопходно да у најкраћем могућем року наставимо разговоре који би водили даљем спуштању тензија и проналажењу решења", рекао је Вучић.

Додао је да су тема биле и евроинтеграције.

"Говорили смо и о европском путу Србије и Црне Горе и договорили и већу координацију у будућим наступима пред европским институцијама, као и наставак разговора о већој слободи и брзини протока роба, људи, капитала и услуга у нашем региону", навео је Вучић.

Вучић је са Ђукановићем разговарао током вечере коју је председник Израела приредио за више десетина шефова држава и влада уочи сутрашњег обележавања 75. годишњице ослобођења концентрационог логора Аушвиц.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво