Експрес: Борељ следеће недеље у Приштини

Европски комесар за спољну политику, Шпанац Жозеп Борељ, посетиће нередне недеље Приштину, преносе медији на албанском позивајући се на своје изворе у Бриселу, додајући да до посете долази пред истек рока странкама победницама избора на Косову да фомирају следећу владу.

Портал Експрес наводи да су Европљани изненађени озбиљном инфилтрацијом Американаца који су успели да убеде Приштину и Београд да успоставе авио-линију између ова два града.

"Жозеп Борељ, који је више пута одлагао посете, дефинитивно долази следеће недеље. Вероватно ће посетити и Београд, али није познато где ће прво слетети", преноси приштински портал.

Борељова посета Приштини долази у време када је напорима Демократског савеза и покрета Самоопредељење да формирају нову владу постављен рок, пошто је Хашим Тачи поверио Аљбину Куртија мандат да формира нову владу.

"Изгледа да Европска унија неће пропустити корак ка дијалогу Косова и Србије, поготово сада када је изасланик председника Доналда Трампа направио озбиљан помак убедивши Београд и Приштину да се отвори авио-линија између 'две престонице'", закључује Експрес.

Делегација Министарства привреде потписала је у Берлину Писмо о намерама са компанијом "Луфтханза" о обнови авио-линије између Београда и Приштине

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи