Давос – све очи упрте у Трампа

На Светском економском форуму у Давосу светска политичка и економска елита расправља о привреди, технологији, политици и климатским променема. Централни догађаји су обраћање америчког председника Доналда Трампа и говор потпредседника Кине Хан Џенга. Председник Србије Александар Вучић учествовао на панелу о Западном Балкану, а говориће и на економском панелу. Очекују га и сусрети и са званичницима из региона и света.

Од јутос је у Давосу одржано неколико панела на теме коју се цантралне за скуп које се одржава 50. пут – очување средине, спречавање глобалног загревања, равномерна расподела плодова економског раста и изградња здравствених система у свету са све старијим становништвом.

Са великом пажњом светске елите која се окупила у швајцарском ски-центру очекује се говор председника САД Доналда Трампа који се вратио после прошлогодиње паузе. Трамп је познат као лидер који не мари за тему глобалног загревања.

Убрзо за њим говориће активисткиња Грета Тунберг која је покренула на протесте младе широм света против климатских промена. Трамп и Тунбергова били су љути противници Твитеру протеклих месеци.

Српску делегацију коју предводи Александар Вучић има врло густ распоред.

Председник Србије учествовао је на панелу о Западном Балкану на којем су говорили и премијери Словеније и Хрватске, шефови дипломатија Северне Македоније и Бугарске, као и челни људи ММФ-а и Европске банке за обнову и развој.

Скуп је био затворен за јавност.

Вучић је у Давосу имао и низ билатералних састанка

Председник ће учествовати и на радном ручку о одрживом развоју у југоисточној Европи на коме ће бити и председници Литваније и Пољске и као и први човек Европског парламента.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи