Гренел о лету Београд – Приштина: Трамп нас водио до историјске победе

Специјални изасланик председника САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел и генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг поздравили су потписивање Писма о намерама о поновном успостављању авио-линије између Београда и Приштине.

Гренел је оценио на Твитеру да поводом потписивања тог документа да "нас је председник САД Доналд Трамп још једном водио до историјске победе".

Гренел, који је и амерички амбасадор у Берлину, написао је да се захваљује авио-компанији Луфтханза, НАТО-у и америчком саветнику за националну безбедност Роберту О`Брајену, као и лидерима у Београду и Приштини.

Додао је да су да су Београд и Приштина данас "потписали споразум како би остварили први директан лет између два града после 21 године".

Јенс Столтенберг је потписивање документа који отвора могућност обнављања авио-линије Београд-Приштина оценио као важан корак који ће омогућити лакши проток људи и добара на подручју Западног Балкана.

У саопштењу НАТО се указује да да је према Резолуцији 1244, командант Кфора и даље надизре ваздушни простор изнад КиМ.

Делегација Министарства привреде потписала је у Берлину Писмо о намерама са компанијом "Луфтханза" о обнови авио-линије Београд – Приштина.

Тиме је, након две деценије, учињен први симболички корак ка поновном успостављању ваздушног саобраћаја између главног града Србије и највећег града јужне српске покрајине Косово и Метохија, наводи се у саопштењу Министарства привреде.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво