Тачи прогласио Куртија мандатаром

Косовски председник Хашим Тачи објавио је одлуку којом је и званично Аљбина Куртија прогласио мандатаром за формирање следеће косовске владе.

"Након прихватања предлога мандатара за формирање владе, званично сам скупштини послао председничку одлуку на име кандидата за премијера. Ово је врло важан корак за стварање нових институција и уставни рок за формирање владе почиње данас", написао је Хашим Тачи у објави на Фејсбук профилу.

Тачи је претходно саопштио да је Куртију заказао да данас у 12 часова дође у Председништво и преузме одлуку, што је Курти одбио да учини.

Раније данас из Самопредељења су обавестили јавност да су писмом обавестили Тачија да је њихов кандидат за премијера Аљбин Курти.

Курти је након тога јавно поручио представницима Демократског савеза Косова да имају још две недеље да се договоре о евентуалној коалицији.

Дуже од три месеца представници Самоопредељења и Демократског савеза, две странке победнице избора одржаних 6. октобра, разговарају о формирању коалиције. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво