Ђурић: Интензивиран рад на решавању проблема најугроженијих

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да је од почетка године на КиМ направљен помак у настојањима да се решавају проблеми најугроженијих, "да се ради и да ће се радити још више" како ниједно спрско домаћинство не би било заборављено или запостављено.

"У наредним недељама, мора још више да се ради, јер нам је циљ да у 2020. стигнемо до свих до којих нисмо, из различитих објективних и субјективних разлога", рекао је Марко Ђурић за Танјуг.

Ђурић је 31. децембра упутио челницима општина и локалних самуправа на КиМ позив да већ  од 2. јануара почну да решавају проблеме оних на које су заборавили, уз опомену да ће уколико се не посвете и том делу, посла уследити смене.

"Морамо да идентификујемо кључне проблеме и отклонимо системске пропусте и зато сам за фебруар најавио смене", рекао је Ђурић и изразио уврење да је тај његов став покренуо многе да интензивније раде.

"Има много оних који искрено желе да помогну и искористе ресурсе које им држава Србија нуди да би живот сународницима и комшијама учинили подношљивијим", рекао је Ђурић.

Наставићемо да подржавамо само оне градоначелнике и представнике локалних самоуправа који воде рачуна о грађанима, додао је директор Канцеларије за КиМ, који је раније прецизирао да се помоћ неће односити само на српска домаћинства већ и на Горанце, Роме, Бошњаке, Ашкалије који се осећају као да су део Србије.

Ђурић је тада рекао да за представнике општина, институција, Канцеларије, нема празника, већ да од 2. јануара морају да обилазе породице чије проблеме нису решавали, јер нико не добија плату да би седео и причао празне приче и мислио да је све урадено тиме што су изградени путеви, вртићи.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво