Вучић о загађењу: Требало би забранити даљи увоз возила са "евро 3" моторима

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да проблем са загађењем ваздуха реалан и да коначно мора да се реши, али је приметио да постоји и кампања, која је, каже, понекад и гротескна. Додаје да би требало забранити даљи увоз возила са "евро 3" моторима.

"Постоји реалан проблем, али постоји и кампања, која је понекад и гротескна. Проблем постоји више деценија", приметио је Вучић гостујући на ТВ Прва и истакао да нема места било каквој паници.

Навео је да је Београд, примера ради, јуче и прекјуче имао исти ниво честица као Милано, који је један од најразвијенијих градова, али и истакао да не жели да тражи оправдање, него решења.

Поручио је и да ће држава решити овај проблем у наредних шест-седам година, а да се на решавању проблема загађења континуирано ради, те да су најважнији пројекти одсумпоравања и увођења зелене енергије.

Додао је да против министра Горана Тривана нема ништа, али да га моли само да не бежи од одговорности, јер мора да се покаже труд и да сви морају да покажу да покушавају да реше проблем, зато што људи поштују када виде да се неко бори.

Такође, Вучић је додао да је данас велики проблем и неупоредиво већи ниво друмског саобраћаја, јер око 20 одсто укупног загађења долази од друмског саобраћаја.

Додао је да у централној Србији има много људи који возе аутомобиле са "евро 3" моторима, чији би даљи увоз требало да буде забрањен. Истиче да таква возила неће бити одузимана људима који их већ имају.

Вучић је указао да то што је питао премијерку Ану Брнабић: "Да ли је жив министар Триван?", а поводом загађења ваздуха у земљи, није значило да, како каже, има нешто против њега лично или против СПС-а, јер, истиче, министре не дели по странци, већ према раду.

"Немам ништа против Тривана, замолио сам га, као што сам молио и више министара, а то је да не беже од одговороности, покажите марљивост, али немојте да кажете да је крив неко други", рекао је Вучић.

На питање да ли сматра да Триван није добро радио свој посао, председник је одговорио да сматра да је требало да буде активнији.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво