Хитан састанак у Влади Србије због загађења

Премијерка Ана Брнабић сазвала је хитан састанак у Влади поводом ситуације у вези са загађењем ваздуха у Србији, сазнаје РТС.

Како сазнајемо, састанак је заказан у 15 часова.

Београдски медији преносе да су на састанак позвани министри животне средине, здравља и енергетике, представници Агенције за заштиту животне средине, РХМЗ-а, Града Београда, МУП-а. 

Широм Србије се тешко дише данима пошто је, према подацима Агенције за заштиту животне средине, ваздух у многим градовима у категорији "јако загађен".

Ситуација је алармантна у Ваљеву, где је концентрација штетних ПМ-10 и ПМ-2,5 честица прелазила 300 микрограма по кубном метру. 

Заштитник грађана Зоран Пашалић покренуо је у понедељак поступак контроле рада Министарства за заштиту животне средине, као и поступак према шест локалних самоуправа. 

Тим поводом огласио се и министар Горан Триван, који је рекао да је Министарство "урадило свој део посла" и додао да је сада ред на локалне самоуправе.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво