Ивица Дачић најавио да ће тужити Маринику Тепић

Министар иностраних послова Србије Ивица Дачић најавио је да ће тужити потпредседницу Странке слободе и правде и посланицу у Скупштини Србије Маринику Тепић због њених навода да су српски привредници плаћали за повлачење признања Косова, па чак и новцем од испоруке оружја.

Ивица Дачић је у емисији "Прави угао" Радио-телевизије Војводине изјавио да је дао овлашћење адвокатској канцеларији Томе Филе да туже Маринику Тепић "јер је увредила Србију и нанела јој штету".

"Нико није тако увредио Србију и нанео јој штету као она глупостима које је износила", оценио је Дачић.

Навео је да нема никакве "приватне политике", већ да је Србија, након гласања у Унеску, где је тесном већином спречен улазак Косова у ту међународну институцију, почела да води системску политику и успоставља стратешка пријатељства и односе с другим земљама.

"Каква куповина. Мислите да је Гана или нека друга земља, таква да ће сада да на основу куповине донесе одлуку о повлачењу признања", рекао је Дачић за РТВ, наглашавајући да су одлуке о лобирању за повлачење признања Косова "стратешке одлуке" након којих држава потпише споразум о стратешком партнерству с неком земљом, стипендира студенте, укида визе, учествује у финансирању развојних пројеката.

На директно питање да ли ће тужити Маринику Тепић, Дачић је одговорио потврдно.

"Наравно да ћу је тужити. Канцеларија Томе Филе је рекла да ће поднети, не знам да ли су већ. Ја сам њима потписао овлашћење да је туже", рекао је Дачић.

Оценио је да је због таквих изјава веома отежана позиција Србије и људи који разговарају с појединим земаљама.

На питање да ли ће још нека земља повући признање Косова, Дачић је рекао да ће бити нових повлачења, али да о томе не може да говори.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи