Ђурић: Паљење Симићевог аутомобила кукавички акт

Паљење аутомобила члана Председништва Српске листе Славка Симића у Лепосавићу је кукавички акт оних који верују да се на тај начин може отупити воља српског народа на Косову и Метохији да се бори за своја права и опстанак, поручио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Марко Ђурић је навео да би чињеница да је аутомобил запаљен у Лепосавићу, на крајњем северу Косова и Метохије, требало да буде порука да борци за права српског народа нису нигде безбедни и да су им живот и имовина угрожени где год да се налазе.

"Наручиоцима и извршиоцима овог кукавичког напада у име државе Србије и Српске листе поручујем да ништа не може поколебати наш народ у намери да остане на Косову и Метохији, и да нема тог чина екстремизма на који Срби неће одговорити још већом одлучношћу да истрају у својој борби", навео је Ђурић у саопштењу.

Позвао је представнике Српске листе да уздржано реагују, као што су, како каже, то и до сада чинили у свим тешким и изазовним ситуацијама, јер се битка води и биће добијена стрпљењем и мудрошћу.

Ђурић је позвао надлежне органе да без одлагања истраже и казне одговорне за напад на, истиче, једног од најистакнутијих и најбољих српских представника на Косову и Метохији.

Реаговала је и Српска листа која је саопштила да је паљење породичног аутомобила Славка Симића напад на све слободне Србе на Косову и Метохији који се боре за опстанак српског народа.

Истиче се да је то најбољи пример притисака којима су изложени представници српског народа који стоје у одбрани интереса српског народа и државе на КиМ. 

У Лепосавићу је ноћас, мало после поноћи, запаљен аутомобил члана Председништва Српске листе Славка Симића.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво