Отправник послова Амбасаде Црне Горе одбио да прими ноту МСП-а

Отправник послова Амбасаде Црне Горе у Србији је, у складу са инструкцијом Министарства спољних послова Црне Горе, одбио да прими ноту Министарства спољних послова Републике Србије, наводи се у саопштењу МСП-а.

Отправник послова Амбасаде Црне Горе у Србији позван је у Министарство спољних послова Републике Србије како би му се уручила нота у којој се изражава најоштрији протест поводом навода црногорских званичника да је Република Србија одговорна за кризу у Црној Гори, као и да Србија својим поступцима и политиком угрожава независност Црне Горе.

"Министарство спољних послова Србије одлучно одбацује неодговорне изјаве црногорских званичника којима се додатно угрожава стабилност региона, будући да овакве и сличне изјаве не доприносе миру, као ни развоју билатералних односа две државе, већ погодују онима који желе да наруше наше међусобне односе", наводи се у саопштењу.

Додају да Србија ниједним својим потезом није изазвала кризу у Црној Гори, већ да је узрок кризе – ступање на снагу Закона о слободи вероисповести.

Министарство оцењује да су његовом применом угрожена национална и верска права српског народа, који по последњем попису чини скоро 30 одсто становништва у Црној Гори, те да се наведеним Законом легализује отимање имовине Српске православне цркве на територији Црне Горе.

Осуђују покушај паљења заставе Црне Горе на Амбасади Црне Горе у Београду и истичу да се сва отворена питања могу и требају решавати искључиво дијалогом.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара