Марковић: Нецивилизацијски атак на амбасаду и црногорску заставу

Више стотина навијача Црвене звезде окупило се синоћ испред амбасаде Црне Горе у Београду где су поједници покушали да запале црногорску заставу. Црногорски премијер Душко Марковић оценио је је да је реч о "још једном нецивилизацијском атаку" на Амбасаду Црне Горе и црногорску заставу.

После победе кошаркаша Црвене звезде над Бајерном, навијачи београдског клуба протестовали су испред Амбасаде Црне Горе у Београду, изражавајући подршку Србима у тој земљи.

"Синоћ у Београду још један нецивилизацијски атак на Амбасаду Црне Горе и црногорску заставу. Запрепашћујући је однос власти Србије. Црна Гора је још једном пред изазовом одбране независности и слободе. Сачуваћемо нашу Црну Гору упркос мржњи којом је засута од истих актера унутар и ван њених граница!", истакао је Марковић у изјави на Твитеру

Како преноси РТЦГ, функционери Демократског фронта Милан Кнежевић и Милутин Ђукановић били су у протестној шетњи навијача Црвене Звезде за, како наводе у ДФ-у, подршку верницима у одбрани светиња СПЦ у Црној Гори.

У више црногорских градова данима се одржaвају протести, литије и молебани због усвајања спорног Закона о слободи вероисповести.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво