Састанак Вучића са патријархом Иринејом

Председник Србије Александар Вучић састао се са патријархом СПЦ Иринејом са којим ће, како је најавио, разговарати о томе како може да се помогне Српској православној цркви у Црној Гори, након што је у Подгорици усвојен Закон о слободи вероисповести.

Након састанка супредвиђене изјаве за медије. Председник је у понедељак, гостујући у емисији Око на РТС-у, рекао да ће са поглаваром СПЦ разговарати о формирању одређене комисије да се види како правнички да се изађе пред светске и међународне организације у вези са тим законом.

"Разговараћемо како да помогнемо нашој цркви. Не разумем се у митрополије и епархије, за мене постоји само СПЦ", поручио је Вучић.

Он је додао да су Србији руке прилично везане и да чини колико може.

Патријарх Иринеј је раније изразио наду да ће се ситуација у Црној Гори смирити, јер актуелни догађаји нису добри ни за Србе у Црној Гори, ни за саму Црну Гору.

"Свети архијерејски синод СПЦ чека даљи развој ситуације у Црној Гори. Послали смо неколико писама и митрополиту црногорско-приморском Амфилохију и председнику Црне Горе Милу Ђукановићу", рекао је патријарх за лист Данас поводом усвајања спорног Закона.

Сусрету присуствују шеф српске дипломатије Ивица Дачић, као и генерални секретар председника Никола Селаковић.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво