Шешељ за РТС: Бојкот избора ако буде много "лажних" листа

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ рекао је за РТС да радикали нису задовољни изборним условима зато што се, каже, неким средствима мимо закона мења изборна воља грађана.

Војислав Шешељ је, гостујући у емисији Око, рекао да је Српска радикална странка 4. маја одлучила да ће изаћи на наредне парламентарне изборе. Међутим, не искључује могућност бојкота уколико се, како каже, створе "најнеповољније околности".

"Мени су дате одрешене руке, ако околности буду неподношљиве, да не идемо. Нпр. ако владајућа странка буде форсирала много малих странака тако што би им сакупљала потписе да напуне листић. То нас угрожава јер доводи до цепања бирачког тела и то делује лоше на све опозиционе странке, а добро је само за владајућу", напоменуо је лидер радикала.

Указао је да СРС није задовољан изборним условима зато што се, каже, неким средствима мимо закона мења изборна воља грађана.

"Сматрамо да услови треба да буду стриктно равноправни поготово у смислу медијског представљања странака. Највећа странка има највише новца – највише од државе и спонзора, она може да закупи највише простора у свим медијима. Странке које нису тако јаке, ми још нисмо тако јаки, углавном морају да штеде оно мало новца од државе. Спонзори се појаве ако постанемо владајућа странка", сматра Шешељ.

Додаје да би "електронски медији са националном френквенцијом требало да одреде одређен број термина за емитовање спотова".

Према његовом мишљењу, Србији на телевизији недостају сучељавања и округли столови "каквих је било на РТС-у".

"Деведесете године се свака странка представљала сат времена, било је округлих столова. Хоће ли гледалац да гледа то или не... свакако им треба то приуштити. Није нико присиљен да гледа што не воли, али је важно кад можете да полемишете, да се расправљате", сматра лидер радикала.

Говорећи о питању Косова и Метохије, Шешељ истиче да би СРС, кад би био на власти, ишао на преговоре са Приштином уколико би биле укинуте таксе.

Када је реч о потенцијалним коалицијама, председник Српске радикалне странке рекао је да "никад не би ушао у коалицију са прозападним и проамеричким странкама".

Шешељ је коментарисао и однос са председником Србије и лидером напредњака Александром Вучићем. Њихов последњи сусрет је, каже, био хладан "попут сусрета два пингвина на јужном полу".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи