Избор чланова РЕМ-а на дневном реду текуће седнице Скупштине

Посланици Народне скупштине Србије уврстили су у дневни ред текуће седнице предлог Одбора за културу и информисање за избора недостајућа три члана РЕМ-а.

У разговору са члановима ресорног Одбора за културу и информисање, кандитати су се представили и изнели оцене медијске сцене у Србији.

"Јасно је да ми данас немамо та два члана РЕМ-а који могу једино бити изабрани тако што ће неко други поднети оставку, јер не постоји опозив за члана РЕМ-а и не постоји никакво решење које би у овом тренутку рекло да ми као Скупштина можемо некога да сменимо, или да неком ускратимо место у РЕМ-у на које је легално изабран. Сачекаћемо како ће даље тећи ствари, какав ће бити договор у РЕМ-у, да ли ћемо добити још два празна места. Ако се то деси одбор ће већ у најкраћем року, могао би већ од половине јануара да дође и до два нова кандидата РЕМ-а", изјавио је Мирко Крлић, председник Одобра за културу и информисање у Скупштини Србије. 

Одбор је на седници утврдио шест кандидата – Ненада Зорића и Јудиту Поповић, које је предложио Одбор, Зорана Симјановића и Божидара Зечевића које су предложила удружења филмских, сценских и драмских уметника и удружења композитора и Александра Витковића и Драгомира Зупца, које су предложили национални савети националних мањина.

Они ће попунити места упражњена престанком мандата чланова Савета. Преостала два члана, да би се дошло до избора пет нових чланова, од укупно девет, још нису позната.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво