Тепић: Дачић злоупотребио функцију и Тешићеве паре

Функционерка Странке слободе и правде Мариника Тепић тврди да је министар спољних послова Ивица Дачић злоупотребио службени положај тако што је прибављао новац од угледних привредника, па и од трговца оружјем Слободана Тешића, како би финансирао дипломатске активности у вези са повлачењем признања Косова.

Тепићева је рекла новинарима у Скупштини Србије да неће говорити о дипломатским начинима како је дошло до повлачења признања Приштине од стране 17 држава, али, како наводи, има обавезу да постави неколико питања, укључујући и то да ли је Дачић узео од Тешића "преко милион евра у кешу".

Функционерка ССП-а је такође питала да ли је томе "сведочио" шеф кабинета Ивице Дачића, али и затражила да полиција и тужилаштво утврде његово имовинско стање.

За повлачење признања употребила је термин "одпризнавање", а истакла је да је овој теми приступила као "одговоран политичар" и као "неко коме је стало до Србије", преноси Танјуг.

Одговори на сумње које је изнела, односно "питања", како је то назвала, биће, каже Тепићева, "занимљиви не само за домаћу, него и за међународну јавност".

Питања је, како наводи, упутила председнику Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво