Посланици постављали питања, главна тема црква у Црној Гори

Посланици Скупштине Србије постављали су питања извршној власти и државним органима.

Посланик Нове Србије - Покрета за спас Србије Ђорђе Вукадиновић питао је да ли је председник Србије Александар Вучић омашком изјавио да, како је навео Вукадиновић, де факто и де јуре постоји Црногорска православна црква, још од пре осамостаљења те државе.

Посланик Српске радикалне странке Александар Шешељ питао је председника и Владу Србије "шта су урадили поводом скандалозног покушаја отимања имовине СПЦ у Црној Гори".

Шешељ је додао да забрињава изјава председника Србије Александра Вучића о "аутокефалној црногорској цркви", како су је пренели медији.

Навео је да није први пут да се отима српски национални идентитет, као и да се Црна Гора понаша према Србима као према грађанима другог реда.

О Ђиласу и Бастаћу

Посланик Српске напредне странке Србислав Филиповић питао је државног тужиоца Загорку Доловац зашто ћути на бројне афере о Ђиласу, Бастаћу и њиховим сарадницима и да ли има неки дуг према Савезу за Србију.

Филиповић је питао колико ће још да траје ћутање на нападе на Вучића и бројне лажи о његовој породици, бројне лажи о министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу и његовом оцу.

Како је рекао, Тужилаштво треба да ради свој посао, а не "да враћа дугове Ђиласу и осталим криминалцима у Србији".

Филиповић је, такође, затражио да се испитају и везе Бошка Обрадовића са страним обавештајним службама.

О несталим бебама

Посланик Партије за демократско деловање Фатмир Хасани питао је шта треба да ради албанска мањина, како би била равноправна са другим мањинама у Србији, а за тврдњу да није позвао се на податке о незапослености у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи, те рекао да Албанци "нису заступљени ни у локалним, а нарочито у државним институцијама".

Посланица Странке модерне Србије Татјана Мацура затражила је одговор од Министарства правде да ли је у току израда новог предлога Закона о несталим бебама, уз напомену да би, уколико је то тачно, требало да се организују јавне расправе. 

број коментара 0 Пошаљи коментар