Седница Скупштине у понедељак

Скупштина Србије на седници заказаној за понедељак, разматраће, по хитном поступку сет правосдних закона. Заказана и конститутивна седница Одбора за уставна питања.

Скупштина Србије почеће разматрање сета финансијских закона од којих зависи прикупљање и расподела средстава из буџета.

Реч је о предлозима измена и допуна закона о порезима на имовину, акцизама, царинској тарифи и о републичким административним таксама.

На дневном реду су и Предлог закона о привременом изузимању од опорезивања порезом на доходак грађана одређених врста прихода, Предлог закона о изменама и допунама Закона о доприносима за обавезно социјално осигурање и Предлог закона о допуни Закона о пензијском и инвалидском осигурању.

Председница Скупштине Србије Славица Ђукић Дејановић изјавила је да ће ти закони бити поново размотрени у начелу, пошто је Влада Србије повукла те законе са дневног реда последње седнице редовног јесењег заседања и поново их упутила Скупштни на разматрање по хитном поступку.

"Ја сам то уважила и сазвала сам седницу по хитном поступку, а посалници имају права да подносе амандмане и то и чине током ове недеље", рекла је Ђукић Дејановић.

Ђукић Дејановић је додала да је обавеза парламента и да што хитније усвоји и закон о Скупштини, као и пословник о раду.

Конститутивна седница Одбора за уставна питања

Конститутивна седница Одбора Скупштине Србије за уставна питања, којим по функцији председава председник парламента, заказана је за понедељак, 12. јануара, када би требало да буде изабран и заменик председника тог одбора.

Пословником о раду дефинисано је да Одбор, који има 25 чланова, разматра предлог за промену Устава Србије, статуте аутономних покрајина у поступку давања сагласности Скупштине, предлог за покретање поступка за опозив председника Републике, као и начелна питања примене Устава.

Поред Одбора за уставна питања, на завршетак конституисања чека још осам, од укупно 30 одбора.

На избор заменика председника чекају одбори за саобраћај и везе, за заштиту животне средине, за индустрију, за смањење сиромаштва, а на избор председника одбори за Косово и Метохију и за равноправност полова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара