Вучић о изборима: Дали смо све што је тражено, и мало више

Све што је тражено, дали смо, и још мало више, јер се не плашимо конкуренције и јер нерад не може да победи рад, рекао је председник Александар Вучић говорећи о изборним условима.

Александар Вучић је, одговарајући на питања новинара о изборима након почетка радова на изградњи Моравског коридора, рекао: "Све што је тражено, дали смо. И мало више. Желимо развој демократије у земљи и не плашимо се конкуренције. Нерад не може никад да победи рад. Нека људи не брину, то је добро и важно за нашу земљу", рекао је Вучић. 

Истакао је да је било важно да се учини све што ће допринети развоју демократије у земљи.

Председник се данас, обилазећи градилиште, осврнуо на механизацију која ће изводити радове и приметио "везу" једног багера са победником на недавним изборима у Великој Британији, Борисом Џонсоном.

Вучић се обратио директору "Путева Србије" Зорану Дробњаку и рекао му да је исти тип багера, ЈЦБ, возио и Борис Џонсон пре седам дана.

"И видиш како их је прегазио на изборима", приметио је Вучић и изразио је наду да ће Џонсон доћи у посету Србији.

Врховни интерес – очување мира

Поводом најновијих изјава албанских политичара са КиМ, попут Куртијеве да неће дати Србији никакав уступак, нити територију, Вучић је рекао да су то "озбиљни људи који знају шта су интереси њиховог народа, али и да ми знамо шта су наши интереси".

Поручио је да је за Србију врховни интерес очување мира, јер је само у миру могућ напредак.

"Наш врховни интерес је мир. Све што сам говорио о напретку наше економије можемо имати само у миру. Ко мисли да треба да се бусамо у прса и кажемо да смо јачи – тај се вара. Волим да мисле да су они много јаки, а ми слаби", навео је председник.

Боље је, каже, да будемо одговорни и озбиљни, да знамо шта су наши национални интереси.

"Нећу да их вређам. Наш интерес је да помогнемо српском народу да опстане на КиМ, да буде мање инцидената, мање пресуда за вербалне деликте. Боље да суде мени него нашим људима на КиМ", објаснио је он.

Казао је да њега увек брину дела, а не речи, и да верује да ће Србија имати снаге да сачува мир.

"Тај мир је услов да можемо да напредујемо, децу да сачувамо, да не одлазе у иностранство и да део наших грађана враћамо из иностранства. Имамо прве велике примере компанија које су вратиле по 50 момака и девојака из иностранства, ИТ стручњака. То мора да буде масовније, а радићемо на даљем повећању раста наше економије, плата, пензија, социјалних давања", рекао је Вучић.

Највећи раст у Европи и у последњем кварталу 

Председник је истакао да је у октобру Србија остварила највећи привредни раст у целој Европи и да верује да ће то бити случај и са целим последњим кварталом ове године.

"Није то кошарка, ватерполо или тенис... Мала Србија, која је обично била неуспешна, имала је највећи раст у Европи", казао је он на свечаности отварања радова на Моравском коридору.

Рекао је да је Србија то успела, после 100 година заостајања за светом. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се